Nyheter och pressmeddelande

En närbild på blåa flaggor med Region Blekinges logotyp.

Hälso- och sjukvården går tillbaka till normalläge

Vårdplatsläget på Blekingesjukhuset är bättre och hälso- och sjukvården går därför tillbaka från stabsläge till normalläge. Det innebär bland annat att vård som kan anstå inte längre behöver prioriteras ner.

Den 12 december höjde hälso- och sjukvården i Region Blekinge sin beredskapsnivå till stabsläge. Orsaken var en stor brist på vårdplatser, bland annat på grund av att många sökte vård samtidigt som sjukfrånvaron bland personalen var hög.

Nu har läget förbättrats och stabiliserats och hälso-och sjukvården kan därmed gå tillbaka till normalläge.

Åtgärder har gett resultat

-Vi ser att åtgärderna har gett resultat och jag vill tacka alla fantastiska medarbetare som arbetat fokuserat på att lösa problemen. Det gör att vi nu kan gå tillbaka till normalläge. Men vi följer utvecklingen noga och om läget försämras har vi möjlighet att gå upp i stab igen, säger, Hanna Svensson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge.

Hälso- och sjukvårdsledningen har tagit fram en handlingsplan för att förebygga brist på vårdplatser. Målet är att hålla så många vårdplatser som möjligt öppna under jul- och nyårshelgen.

-Handlingsplanen gäller och den är viktig för att vi ska kunna upprätthålla en hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö, säger Hanna Svensson.

Hittade du informationen du sökte?